19. Februar 2008

Portakalli islak kek



Malzemeler:

hamuru icin:
150g margarin
1 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 tutam tuz
1 portakalkabugun rendesi
3 yumurta
1 1/2 su bardagi un
1 cay kasigi kabartmatozu

islatmak icin:
1/2 su bardagi portakalsuyu
biraz portakalkabugu ve limonrendesi
3/4 su bardagi seker

kekin üstü icin pudrasekeri

Hazirlanisi:

Hamuru icin oda isisinda yumusamis margarine sekeri, vanilya sekerini, tuzu ve portakalkabugu rendesini mikser ile yüksek devirde cirpin. Karistiktan sonra tek tek yumurtalari ilave edin ve her bir yumurtayi 1/2dk. cirpin. Unu kabartmatozu ile karistirip azar azar ilave edin.
Hamuru dikdörtgen yaglanmis bir kek kalibina dökün (11x25cm) ve 180°C ayarli firinda 45 dakika kadar pisirin. Eger firininiz turbo firin ise önceden isitmaniza gerek yok. Normal firinlarda önceden isitin.
Kekiniz pistikten sonra kalibindan cikartip sogumaya birakin.
Bu arada portakalsuyu ile portakalkabugu ve limonkabugurendesini seker ile karistirin. Ilk önce kekin bir tarafini kürdan ile bol bol delin. Surubun yarisini bir firca yardimi ile keki islatin. Sonra keki cevirin ve diger tarafini da kürdan ile bolca delin. Kalan surubu ile bu tarafini da islatin.
Keki servis etmeden önce pudrasekeri serpin. Afiyet olsun...

Bu kek icin diyebilcegim tek sey: cok sevdim, cok sevdim, cok sevdim:))

Bu keki dörgen bir borcamda da yapabilirsiniz. Pisirme süresi biraz azaliyor tabi. Pistikten sonra üstünü delip bunu da islatin ayni sekilde ve miktarda. Ama sadece üstten islatin cevirmeden. Keki servis ederken dörtgen seklinde kesin üstüne torba ile bol krem santi sikin ve portakal kabugu rendesi serpistirin. Bunun sunumu tabi daha güzel oluyor tadi da daha güzel oluyor krem santi varya:)Deneyebilirsiniz...

3 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.

NiNo hat gesagt…

ellerin e saglik canim

NiNo hat gesagt…

kadinlar gunun kutlu olsun
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/