8. Februar 2009

TEREYAGLI KURABIYE




Malzemeler:

2 1/2 su bardagi un
1 yumurta
1 su bardagi seker
2 paket vanilya
150g tereyagi
1 tutam tuz

süslemek icin pudrasekeri, isteye bagli aralarina sürmek icin recel.

Hazirlanisi:

Unu düz bir zemine eledikten sonra arasina bir cukur acip diger tüm malzemeleri icine koyun. Disardan iceri dogru hepsini karistirip düz bir hamur elde edin. 30 dakika üstünü nemli bir bezle örtüp buzdolabinda dinlendirin.
Hamuru merdaneyle 1/2 cm kalinlikta acin ve hamur kaliplariyla dilediginiz sekilleri cikarin.
Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin ve 180°C önceden isitilmis firinda 15dk. pisirin.

Hamurlar pistikten sonra sogumaya birakin ve isterseniz üstüne pudrasekeri serpin. Ben ayriyetten aralarina cilek receli sürdüm.

Afiyet olsun...

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Neslihan