16. Februar 2007

ZEYTINYAGLI KEREVIZ




MALZEMELER:

1kg kereviz
3 tane havuc
3 tane patates
1 bas iri kuru sogan
2 dis sarimsak
2 cay bardagi zeytinyag
1 tatli kasigi seker
1 tepeleme yemek kasigi un
2 limon
1 yumurtanin sarisi
tuz

(lezzetine lezzet katmak icin 1 portakalin suyu. Eger portakal tatliysa seker eklemiyoruz)


HAZIRLANISI:

- kerevizlerin saplarini kesin yikayip bir kenara koyun
- kerevizlerin kabuklarini soyun, küp küp dograyin hemen limonlu suya yatirin
- tencerede yagi kizdirin, ince dogranmis soganlari ve halka seklindeki havuclari kavurun
- 2 dis ince kiyilmis sarimsaklari da ekleyip 1-2 kere yagda cevirin
- tencereye kerevizleri, küp dogranmis patatesleri, tuzu ve 3 su bardagi su ekleyin
- eger istiyorsaniz 1 portakalin suyunu simdi ilave edebilirsiniz. Istemezseniz 1 tatli kasigi seker ilave edin
(- kerevizin saplarini yemek piserken üstüne koyabilirsiniz. Bu yemegin lezzetini daha da arttiracaktir. Yemek pistikten sonra saplari cikartmayi unutmayin:)
- yemegin pismesine yakin 1 yumurtanin sarisini, 1 limonun suyu, 1 yk un ve yemegin suyundan biraz alip terbiyesini hazirlayip yemege ekleyin. 3-4 dk daha pistikten sonra ocaktan alin
- soguk olarak servis yapin

Keine Kommentare: