13. März 2007

DALYAN BÖREGI



MALZEMELER:

4 adet yufka
1/2 kangal sucuk
1/2 su bardagi beyaz peynir
2 patates
1/2 demet maydanoz
1 su bardagi siviyag
1 su bardagu su
5 corba kasigi yogurt
1 yumurta
tuz, karabiber

HAZIRLANISI:

Patatesleri soyup yikadiktan sonra küp küp dograyin. Az tuzlu suyun icinde yikanmis, ayiklanmis ve ince kiyilmis maydanozla birlikte haslayin.
Ayri bir kapta yagi, suyu, yogurtu ve yumurtayi cirpin.
Yufkanin birini büyük bir tezgaha yayin. Yüfkaya bu karisimdan heryerine sürün. Sonra üstüne bir yufka daha yayin. Tekrar bu karisimdan yufkanin heryerine sürün. Sucugu küp küp kücük kücük dograyip yufkanin üzerine yayin. Tekrar yufka koyun üstüne, tekrar yagli karisimla islatin ve ufalanmis beyaz peyniri yufkaya serpin. Tekrar yufka koyun yine karisimdan sürün ve patatesleri yayin üstüne.
Yufkayi kol böregi seklinde sarin ortasindan ikiye bölüp yaglanmis firin tepsisine yerlestirin. Kalan karisimdan üstüne sürüp cörek otu serpin. Firinda 175°C üstü kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Keine Kommentare: