13. März 2007

SUSAMLIM



MALZEMELER:

1 cay bardagi susam
2 1/2 su bardagi misir nisastasi
1 pakat odasicakliginda margarin (250g)
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3-4 damla limon suyu

HAZIRLANISI:

susami teflon tavada rengi degisene kadar kavurun. Ayri bir yerde misir nisastasi, margarin, kabartmatozu, vanilya, limon suyu ve susami birlikte yogurun. Hamurdan ceviz kadar parcalar alip yuvarlak sekil verin.
önceden isitilmis 175°C ayarli firinda yaklasik 20 dk. pisirin.
Pistikten sonra firindan cikartip hemen üstüne bolca pudrasekeri ve biraz tarcin serpin. Soguduktan sonra servis edin.


Bu kurabiyede mutlaka misir nisastasi kullanilmasi gerekiyor. Agizda cok güzel dagilan bu kurabiye diger nisastalarla yapildiginda agizda degil daha tabakta dagiliyor maalesef. Yaptiginizda mutlaka tarifi isteyeceklerdir görceksiniz:)

Afiyet seker bal olsun..

Keine Kommentare: