29. März 2007

KIRPIK BÖREGI



MALZEMELER:

3 adet yufka
3 yumurta
1 su bardagi su
1 su bardagi süt
3 kasik yogurt
1/2 su bardagi siviyag
1 su bardagi beyazpeynir


HAZIRLANISI:

Ben bu börek icin borcam kullandim. Yumurtayi, suyu, sütü, yogurtu ve yagi blender ile iyice karistirdiktan sonra yaglanmis borcama bir adet yufka yayiliyor bu sekilde:

Ikinci yufka parca parca kopartiliyor. Her parcasini sosa daldirip dizmis oldugumuz yufkanin üstüne yayiliyor. Ic harc olarak beyazpeynir kullandim ama ic harc olarak ne kullanmak isterseniz onu kullanabilirsiniz. 1/2 su bardagi beyazpeyniri üstüne serptikten sonra son yufka parca parca bölünüyor yine sosa daldirip yayiliyor. Kalan beyazpeynir üstüne serpiliyor ve en alttaki yufkanin disarda kalan bölümüyle üstü kapatiliyor. Kalan sosu üstüne döktükten sonra firinda 175°C de üstü kizarana kadar pisiriliyor.

Bu tarifi arkadasim Secilden aldim. Ayni su böregi gibi oldu ve inanilmaz lezziz cok ta kolay. Afiyet olsun:)

Seite auf türkisch unter http://emiskitchen.blogspot.com/2008/01/zupf-brek-t.html

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Merhaba kırpık böreğini ben çok severim çokta sık yaparım tadı ve lezzeti geçekten güzel yapımıda kolay acil misafirler için çok ideal.Ellerinize sağlık nefis görünüyor görüşmek dileğiyle goşcakalın.

emine hat gesagt…

merhaba, ben kirpik böregini daha yeni ögrendim ama bundan sonra bol bol yaparim cok nefis oluyor cok begendim. ilgin icin tesekkürler...:)