25. März 2007

PORTAKALLI HINDISTANCEVIZLI KEK




MALZEMELER:

hamuru icin:
125g margarin
1 su bardagi seker
1 tutam tuz
3 yumurta
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartmatozu

üstü icin:
4 portakal
2 corba kasigi pudrasekeri
1/2 cay kasigi tarcin
hindistancevizi (50g)

pistikten sonra üstüne serpmek icin pudrasekeri



HAZIRLANISI:

margarini, sekeri ve tuzu iyice mixerle cirptiktan sonra sirasiyla yumurta, un ve kabartmatozu eklencek (yumurtanin her biri yarim dakika kadar cirpilcak). Hamur yaglanmis yuvarlak kek kalibina dökülcek.
Sonra portakallar icindeki beyaz zaríyla birlikte soyulcak, portakallar ince ince kesilip kekin üstüne yayilcak (kenarinda 1cm´lik bosluk kalsin).
Pudrasekerini tarcinla ve hindistancevizle karistirip üstüne serpilip 160°C ayarli firinda 45 dk. pisirilcek (turbo firinlarda önceden isitma gerekmiyor diger firinlarda önceden isitilip kek öyle firina verilsin).
Kek pistikten sonra sogumaya birakilcak. Soguduktan sonra üstüne pudraseker serpilcek.

Neden bukadar pudrasekeri?..diye sormustum bastan ama az olunca kek tatsiz oluyor portakallar acimsi bir tat birakiyor agizda. Yani bundan:) harika bir kek yalniz...

Keine Kommentare: