15. April 2007

LASAGNE BOLOGNESE (KIYMALI LAZANYA)



MALZEMELER: (4 kisilik)

500g kiyma
1 paket lazanya (önceden suda pismeyenden)
2 kuru sogan
3 dis sarimsak
2 corba kasigi domates salcasi
200ml (1 kücük paket) krema
2 su bardagi süt
1 su bardagi sebze bulyon
200g krem peynir
2 tepeleme corba kasigi un
150g rendelenmis kasar
feslegen, tuz, karabiber, muskat

HAZIRLANISI:

Bir tavada az yagda soganla kiyma kavurulcak. Kavrurulduktan sonra icine az suda sulandirilmis salca ile ince kiyilmis sarimsak ilave edilip biraz daha kavurulmaya devam edilcek. Tuz ve karabiber eklencek.
Ayri bir tencerenin icinde süt, krema, krem peynir ve un karisip pismeye birakilcak. Muskat ve felegen ilave edilip bir kenara koyulcak. Sonra bir bardak sicak suyun icinde bir sebze bulyon eritilcek.
Genis bir borcamda önce kiymali karisimdan, sonra kremali karisimdan sonra lazanya yapragi koyulcak. Yine sirayla kiymali karisimdan, kremali karisimdan ve lazanya yapragi olmak üzere 4 kat lazanya yapragi olcak. En üstünde kiyma olcak. En son bütün lazanyalari bu sekilde hazirladiktan sonra kalan kremali karisimdan en üstlerine dagitilip kasar serpistirilcek. Lazanyalarin kenarlarindan bir bosluk bulup bir bardak sebzeli bulyon dökülup üstü aluminyum folyo ile kapatilip 200°C ayarli firinda pisirilcek. Lazanyalar büyüyüp pistikten sonra alüminyum folio üstünden alincak ve kasarpeyniri kizarana kadar firinda pisirilcek.

Lazanya en sevdigim yemeklerden biri oldugu icin yaparken cok özen gösteriyorum. Biraz uzun sürüyor ama degiyor:) afiyet olsun...

Keine Kommentare: