15. April 2007

TIRAMISU



MALZEMELER:

2 paket kedidili bisküvisi
500g mascarpone peyniri, labne veya süzme yogurt
4 yumurta
150g seker (6 corba kasigi)
1 su bardagi sert kahve
2 corba kasigi kakao

HAZIRLANISI:

Sert bir kahve hazirladiktan sonra sogumaya birakilcak. Bu arada bir kapta peynirle sekeri iyice karistirdiktan sonra icine 4 yumurtanin sarisi eklenip karistirmaya devam edilcek. Tekrar ayri bir yerde yumurtanin beyazlari sert olana kadar cirpilcak. Önceden hazirladigimiz karisima eklenip kasikla yavas yavas yumurtanin aki bozulmucak sekilde karistirilcak. Kedidili bisküvilerini teker teker kahveye kisa bir süre iki tarafini da batirip bir bor cama yerlestirilcek. Üstüne karisimin yarisi dökülüp tekrar kedidili bisküvileri islatilip yayilcak ve kalan karisim üstüne dökülüp yaydiktan sonra üstüne kakao serpilip en iyisi bir gece buzdolabinda bekledikten sonra servise hazir.

Tiramisuyu herkes biliyor artik ama yinede bu tarifi eklemek istedim cünkü cok seviyorum. Maalesef bu sekilde cok dayanikli olmuyor cig yumurta sayesinde. Ama YUMURTASIZ TIRAMISU yapmak istediginiz zaman yumurtanin yerine 150ml süt ekleyebilirsiniz (yani 1 su bardagin 3/4ü oluyor). Bu sekilde de cok güzel pek farki yok.

Keine Kommentare: