6. April 2007

RUSSISCHER ZUPFKUCHEN ( RUS KOPARTMA KEKI)



MALZEMELER:

hamur icin:
3 1/2 su bardagi un (375g)
2 tepeleme corba kasigi kakao
3 silme tatli kasigi kabartma tozu
1 su bardagi seker (200g)
1 vanilya
1 yumurta
200g margarin

ic harci icin:
250g margarin
500g süzme yorurt veya labnepeyniri (Quark)
1 su bardagi seker (200g)
1 paket vanilya
3 yumurta
1 paket vanilyali pudding

HAZIRLANISI:

Bir kabin icinde un, kakao ve kabartma tozunu karistirdiktan sonra hamur icin diger malzemeleri de ekleyip elle iyice yogurun, yuvarlayip strech folioya sarip yarim saat kadar buzdolabinda bekletin.
Bu arada ic harci icin yagi eritin sogumasi icin kenara birakin. Süzme yogurtu, sekeri, vanilyayi, yumurtayi ve puddingtozunu sogumus yag ile cirpin.
Dolaptan hamuru aldiktan sonra hamurun yarisindan azini yaglanmis yuvarlak kek kalibina yayin. Kalan diger hamuru da ikiye bölün. Bir bölümünü uzunlamasina yuvarlayin. Kekin kenarina 2 cm genislikte olucak sekilde bastirin.

Üstüne hazirladiginiz yogurtlu ic harcini dökün, üstünü düzeltin.
Son olarak kalan hamuru kücük kücük kopartip kekin üstüne yayin ve 175°C ayarli firinda (önceden isitilmis) yaklasik 65 dk. pisirin.


AFIYET OLSUN! (Dr. Oetkerin ellerine saglik:)

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

ellerinize saglik pastaniz cok güzel görünüyor.ben de almanyaya gittigimde hazir kek karisimini almistim bu pastanin,hosumuza da gitti.emininm sizin yaptiginiz hazirinkinden daha güzeldir,sevgiler.

emine hat gesagt…

Tesekkür ederim:)Almanyada cok sayida hazir kek bulunuyor türkiyede maalesef daha o kadar yok. Bunu da cok begendigim icin türkiyede hazirini bulamayanlar icin yazdim:)