4. September 2007

KIYMALI KABAKLI PATATES GRATIN



Malzemeler:

1/2kg patates
1/2kg kabak
1/2kg kiyma
1 bas sogan
3 dis sarimsak
1 corba kasigi salca
1 kücük paket krema
2 su bardagi süt
1 tepeleme corba kasigi un
tuz, karabiber, muskat

üzeri icin kasarpeyniri


Hazirlanisi:

Patatesleri soyup, yikadiktan sonra yuvarlak sekilde kesin. Ayni islemi kabaklarda da uygulayin (iyice yikiyorum kabuklarini soymuyorum). Sonra sogani ince ince dograyip 2 yemek kasigi siviyag icinde biraz kavurun, icine ince dogranmis sarimsaklari da ekleyin bir iki kere daha cevirin ve kiymayi ilave edin. Bunlari biraz kavurduktan sonra biraz suyla azcik salcayi karistirip kiymaya katin ve kavurmaya devam edin. Pismesine yakin tuzunu ve karabiberini ekleyin.



Yuvarlak yada dörtköse bir borcamin icine (yaglanmis) patatesleri ve kabagi sirayla dizin, üzerine tuz ve biraz karabiber serpistirin sonra da kiymali karisimi üstüne yayin. Bir kabin icinde sütü, kremayi ve unu blender yardimi ile cirpin. Muskat ile tatlandirip kiymanin üstüne dökün.



Üstüne kasarpeyniri serpin ve 200°C önceden isitilmis firina üzeri kizarincaya kadar pisirin.

Afiyet olsun!

Bu yemegi sürekli yaparim ve cok begenilir. Biraz zaman aliyor olabilir ama inanin yedikten sonra degdigini görceksiniz:)

Keine Kommentare: