2. Januar 2008

MADALINALI VE ELMALI MUFFIN



MALZEMELER: (24 muffin icin)

hamuru icin:

4 yumurta
1 corba kasigi sicak su
1 3/4 su bardagi seker
1paket bourbon-vanilya sekeri
1 tepeleme su bardagi un
1 tepeleme su bardagi nisasta
1 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
250g eritilmis margarin veya tereyag

12 elmali muffin icin:
2 elma
2 corba kasigi kuru üzüm
2 corba kasigi dövülmüs badem
1/2 cay kasigi tarcin

12 cikolatali-mandalinali muffin icin:
5 corba kasigi damla cikolata
4 mandalina

süslemek icin pudrasekeri

HAZIRLANISI:

Hamuru icin yumurtalari ve suyu mikserle 1 dakika kadar köpürene kadar cirpin. Sekerle vanilyayi da ekleyip 2 dakika daha cirpmaya devam edin.
Unu nisastayla ve kabartma tozu ile bir kabin icinde karistirin. Bunun yarisini yumurtali karisimin üstüne ekleyin, biraz karistirin, sonra kalani ve eritilmis ilitilmis margarini de ilave edin ve kücük devirde mikser ile yavasca karistirin.
Hamuru 24 muffin kalibina yarisina kadar doldurarak paylastirin.
Elmali muffinler icin elmalari soyup dörde bölün, cekirdekleri cikartin ve kücük kücük kesin. Elma parcaciklarin icine kuru üzümü, bademleri ve tarcini ekleyip karistirin. Bunlari 12 muffinin üstüne bölüstürün.
Cikolatali-mandalinali muffin icin damla cikolatalari 12 muffinin üstüne serpistirin ve her muffin icin 2 dilim mandalina üstüne koyun.



Önceden isitilmis 180°C ayarli firinda 25 dk. pisirin.

Muffinler pistikten sonra 10dk. kadar kalibinda sogumaya birakin. Sonra kaliplarindan cikartip üstüne pudrasekeri serpin. Afiyet olsun...

Keine Kommentare: