28. Januar 2008

Dil corbasi



Malzemeler:

1 bütün dana dili
8 su bardagi su
1 su bardagina yakin yogurt
2 tepeleme corba kasigi un
1 yumurtanin sarisi
tuz

sarimsak, sirke

Hazirlanisi:

Dili iyice yikayin sonra 4-5 parcaya bölün ve suyun icinde pisirin. Ben düdüklü tencerede 16 dakika kadar pisirdim.
Dil pistikten sonra sudan alin ve biraz sogumaya birakin. Sonra üstünde olan beyaz kircikli zarini soyun ve zari atin. Kalan etleri kücük küp seklinde dograyin ve pisen suya ekleyin. Yogurtu, unu ve yumurtanin sarisini cirpip corbaya katin ve 5 dakika kadar kaynatin.
Sarimsakli sirke ile servis edin.

Simdiiiii...Nisanliyken dügün alisverisi icin Almanyadan geldigimde bu corbayi kayinvalidem yapmisti bize. Iyiki dil falan demedi yoksa agzima sürmezdim. Hayvanlarin sakatatlarini yemem. Iskembe haric:)Dil mil demeyin yapin yiyin. Dil yemem diyeni cok gördüm benden sonra ve yiyen de hep yemeye devam ediyor:)))Eh alirken biraz garip de görünse olsun canim napalim temizlendikten sonra löp et kaliyor harika oluyor. En sevdigim corbalar arasina girdi size de tavsiye ederim...

1 Kommentar:

mutfaktabenvarim hat gesagt…

eşim çok istiyor çok seviyor dil çorbasını çok itici geliyor bana nasıl dokunacağım bilmiyorum ama yapmak istiyorum bu çorbayı eşim için sizin tarifinizi deneyeceğim elinize sağlık bloğunuzda çok güzel olmuş başarılar dilerim