28. Januar 2008

Hamsi köftesi



Malzemeler:

1kg Hamsi baligi
1/2 demet maydonoz
1 demet taze sogan
2 yumurta
1 su bardagi un
tuz, karabiber

kizartmak icin siviyag

Hazirlanisi:

Baliklari temizleyin, kilciklarini ve kafasini ayirin (bunu yazinca kendimi birden canavar gibi gördüm:(
Maydonozlari yikayip saplarindan ayirin. Soganlari temizleyin ve bunlari ince ince dograyin. Bir kabin icinde baligi, maydonozu, sogani, yumurtayi, unu, tuzu ve karabiberi iyice karistirin. Bulamac gibi birsey oluyor yani.



Yagi bir tavada kizdirdiktan sonra bu karisimdan bir kasik yardimiyla parcalar alip tavaya yerlestirin ve hafifce bastirin. Arkali önlü kizartin.



Valla ne yalan söyleyim her tür baligi severim de gönlüm hic hamsiden yana olmadi pek. Te ki arkadasim bu köfteyi bana yapana kadar...simdi bir yiyorum bir yiyorum anlatamam. Cok lezzetli oluyor gercekten. O yüzden seven sevmeyen herkes eger bu tarifi daha denemediyseniz mutlaka yapmanizi tavsiye ederim. Afiyet olsun:)

Keine Kommentare: