28. Januar 2008

ilk Asurem



Malzemeler: (10 kisilik)

1 su bardagi asurelik bugday
1/2 su bardagi kuru fasulye
1/2 su bardagi nohut
10 su bardagi su
2 su bardagi tozseker
150g kuru incir
100g kuru kayisi
1 tatli kasigi tuz
100g kuru üzüm
50g kus üzümü
4 corba kasigi gül suyu

Süslemek icin: Nar taneleri, Findik, ceviz, fistik, hindistancevizi rendesi, tarcin,
badem, antepfisigi...

Hazirlanisi:

Bugdayi, kuru fasulyeyi ve nohutu geceden ayri kaplarda islatin. Ertesi gün bugdayi, suyuyla birlikte genis bir tencereye alin. Üzerine suyu ekleyip yumusayana kadar orta ateste ara sira karistirarak pisirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayri ayri haslayin. Kuru inciri ve kayisiyi küp dograyip ilik suda yumusatin. Bugdaylar catlamaya baslayinca, icinde bir kepce alip robottan macun haline gelene kadar cekin ve tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozsekeri asureye ekleyin. Ara ara karistirarak 15 dakika pisirin. Kuru incir, kuru kayisi, kuru üzüm ve kus üzümü ekleyin. 10 dakika daha pisirin. (Burda gül suyunu isterseniz 2 corba kasigi nisasta ile karistirip ilave ediyorsunuz. Ben ikisini de koymadim.) Ocaktan alip 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylastirin. Üzerlerini tarcin serpistirip nar tanerleri, findik, fistik, kusüzümü ve ceviz ile süsledim..

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Selamlar :))

ben geldim, ilk asuren ne hos, nefis olmus.

Allah kabul etsin, bende bir kac gün icinde yapmaya niyetliyim, tarifine göre baka baka yaparim :))

Ellerine Saglik,

selamlar aysel

NiNo hat gesagt…

harika olmus elerinesaglik