21. Februar 2007

DÜGMECIK



cocuk dogumgünleri icin ideal:)

MALZEMELER:

2 1/2 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
3 corba kasigi seker
1 paket vanilya
2 corba kasigi süt veya su
125g tereyag veya margarin

dügmenin kenari icin:

100g bitter cikolata
1 corba kasigi siviyag

süslemek icin: renkli sekerlemeler

HAZIRLANISI:

Düz bir zeminde un ile kabartmatozunu karistirin. Seker ile vanilyayi, sütü(veya suyu) ve margarini ekleyin elinizle iyice yogurun. Hamur yapisirsa onu strechfolioya sarip biraz buzdolabinda dinlendirin.
Hamuru 1,5 cm kalinliginda sosis seklinde yuvarlayin. Bundan 1/2 cm tekerlekler kesin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Kücük bir kamusla ortasindan dügme gibi iki delik delin. Önceden isitilmis 180°C ayarli firinda yaklasik 10dk pisirin.
Dügmecikler pistikten sonra sogumaya birakin. Bu arada bitter cikolatayi kücük parcalara bölüp yag ekleyin benmari usülü eritin. Dügmeciklerin kenarlarina sürün ve sekerlemelerle süsleyin, sogumaya birakin.

Seite auf Deutsch unter http://emiskitchen.blogspot.com/2008/01/knpfchen.html

Keine Kommentare: