13. März 2007

ELMALI CANTALAR





MALZEMELER:

ic harci icin:

4 iri elma
2 tepeleme corba kasigi kuru üzüm
2 tepeleme corba kasigi seker
varsa 3-4 damla limon aromasi

hamuru icin:

3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
150g süzme yogurt
6 corba kasigi süt
6 corba kasigi siviyag
3 tepeleme corba kasigi seker
1 paket vanilya
1 tutam tuz

pistikten sonra üstüne

4 tepeleme corba kasigi pudraseker ile
biraz su

HAZIRLANISI:

Ic harci icin elmalari soyun dörde bölüp cekirdeklerini cikartin. Kücük kücük dograyip tencerede kendi suyuyla biraz haslayin sonra kuru üzümleri, sekeri ve limon aromasini ilave edip karistirin sogumaya birakin.
Hamur icin un ile kabartmatozunu bir kapta karistirin. Süzme yogurtu, sütü, siviyagi, sekeri, vanilyayi ve bir tutam tuzu ekleyip hamuru yogurun (eger hamurunuz yapiskan olduysa strechfolio ile üstünü sarip bir müddet buzdolabinda tutmaniz yeterli olucak).
Hamuru yuvarlayip bir tezgah üstüne alin ve merdane ile acabildiginiz incelikte acin. Actiginiz hamurdan 10cm genisliginde yuvarlaklar cikartin.




Her bir yuvarlagin yari tarafina biraz elmali harctan koyup hamurlarin kenarina azcik süt sürüp hamurun diger yarisi ile üstünü kapatin. Kenarlarini hafif bastirip hamurun birbirine yapismasini saglayin.
Önceden isitilmis 175°C ayarli firinda yaklasik 15 dk. pisirin.

Bu arada pudrasekerini su ile koyu bir kivam alincaya kadar karistirin ( 2 corba kasigi yetebilir). Pogacalar firindan cikar cikmaz üstüne sürün sogumaya birakin. Arzuya göre dövülmüs ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


biraz ugrastiran bir tarif olsa da begeneceginizden emin oldugum bir tarif oldugu icin sizinle paylasmak istedim. Almanyada "Apfeltaschen" diye gecen bu meshur tatli orda herkes tarafindan cok seviliyor. Denemenizi tavsiye ederim:)

Keine Kommentare: