21. Februar 2007

KIYMALI VE KREMALI FIRIN MAKARNA



MALZEMELER:

1 paket firin makarna
250g kiyma
1 kuru sogan
2 corba kasigi margarin
2 yumurta
2 corba kasigi un
2 su bardagi süt
100 ml krema (1/2 paket)
tuz, karabiber (varsa muskat)

üstüne rendelenmis kasar peyniri

HAZIRLANISI:

Makarnayi tuzlu suda diri kalacak sekilde haslayip süzün. Sogani ince ince dograyip margarinde pembelestirin. Kiymayi, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurun.
Baska bir tencerede unu yag ile kavurun. Sütü, kremayi, tuzu ve karabiberi(biraz muskat eklenirse cok lezzetli oluyor) ekleyip kisik ateste koyulasincaya kadar pisirin.
Makarnayi, kiymali karisimi ve besamel sosunu büyük bir bor cama koyup hepsini harmanlayin.
Üstüne rendelenmis kasar peyniri serpip önceden isitilmis 200°C ayarli firinda kasar peynirin üstü kizarincaya kadar pisirin.

Keine Kommentare: