20. Februar 2007

HINDISTANCEVIZLI KURABIYE



MALZEMELER:

2 yumurta
250g margarin
3 su bardagi un
1 su bardagi pudraseker
yarim paket kabartmatozu
1 cay bardagi hindistancevizi

Üzeri icin: 1 cay bardagi hindistancevizi

HAZIRLANISI:

Margarini oda isisinda yumusatin. Yumurtalarin aklarini sarilarinda ayirin. Sarilara margarin ve pudraseker ekleyip mikserle cirpin. Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yogurun. Hamurdan ceviz iriliginde parcalar kopartip yuvarlayin. (Daha büyük yaparsaniz kurabiyelerin ici pismez)
Hamurlarin bir yüzünü önce yumurta akina sonra hindistancevizine bulayip yaglanmis firin tepsisine dizin. Önceden isitilmis 180°C ayarli firinda 20 dk. pisirin.
Afiyet olsun!

Keine Kommentare: