16. Februar 2007

LABNELI TAVUKLU HAMUR CORBASI




MALZEMELER:

1 tavuk butu
1.5 su bardagi un
7 su bardagi su
4-5 dal maydonoz
1/2 paket labne peyniri
tuz

HAZIRLANISI:

- bir tencerede 7 su bardagi su ve tuz icinde tavuk butu pisene kadar kaynatilcak
- tabaga un koyulup üstüne az su serpilip unu bezelye büyüklügünde parcaciklar olana kadar ovusturulcak
- tavuk butu pistiginde tavuk cikartilip et suyun icine hamurlar atilip hamurlar pisene kadar kaynatilmaya devam edilcek
- butun eti kemiginden ayirilcak etleri kücük parcalar halinde kopartilip kaynayan hamurlarin icine eklencek
- maydonozlarin yapraklarini dalindan ayirip kücük kücük dogradiktan sonra corbaya katilcak
- son olarak corbanin suyundan azcik bir kapa aldiktan sonra 1/2 paket labneyi icine ekleyip krema haline gelinceye kadar cirpin, corbaya ilave edip karistirin

Seite auf Deutsch unter http://emiskitchen.blogspot.com/2008/01/hhnersuppe-mit-frischkse-und-teigstcken.html

Keine Kommentare: