16. Februar 2007

MARMORKUCHEN (marmorkeki)


MALZEMELER:

300g margarin
2 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
3-4 yumurta
az tuz
5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi süt

ayrica:

2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi toz seker
2-3 y.k. süt

HAZIRLANISI:

- Margarini, sekeri ve vanilyayi cirpin.
- tek, tek yumurtalari ekleyip cirpmaya devam edin.
- az miktarda tuzu, unu, kabartma tozunu, sütü de icine ekleyip kasiktan zor düsen bir hamur elde edene kadar yaklasik 3 dk iyice karistirin.

- hamurun 2/3 sini yuvarlak kek kalibina dökün.
- kalan hamurun icine kakaoyu, sekeri ve sütü de ekleyip diger kek kalibinin icinde olan diger karisimin üstüne dökün.
- catal yardimi ile spiral seklinde sade karisim ile kakaolu karisimi karistirin.

Pisirme süresi: 50-65 dk., 175-200 C°

Keine Kommentare: