16. Februar 2007

REHRÜCKEN (geyiksirti)




MALZEMELER:

100g margarin
1 su bardagi seker
4 yumurta
100g cikolata
2 tepeleme yemek kasigi un
2 paket cikolatala pudding
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi süt

ayrica 3 tepeleme yemek kasigi cekilmis badem
veya findik

Üzeri icin:

1/2 su bardagindan 2 parmak fazla pudrasekeri
1 tepeleme yemek kasigi kakao
1 1/2 y.k. sicak su
25g margarin

arzuya göre soyulmus badem cubuklari ile süsleyebilirsinz

HAZIRLANISI:

- Oda sicakliginda yumusamis margarini sekerle iyice karisirin. Yumurtalari birer birer ekleyip karistirarak ilave edin.
- Cikolatayi rendeleyip icine katin.
- Unu, puddingi ve kabartmatozunu ayri bir kapta karistirip azar azar karisima ekleyin ve iyice cirpin.
- Malzemeleri 3 dk. iyice cirptiktan sonra icine kasikla cekilmis badem veya findik ekleyerek yaglanmis uzun kek kalibina döküp firinda pisirin.
- Kek pistikten sonra pudrasekerini kakao ve sicak su ile koyu bir kivam alana kadar karisirin. Eritilmis margarini de ekleyerek kekin üstüne dökün.

Pisirme süresi: 50-60 dk., 175-200 C°

Keine Kommentare: