17. März 2007

YE #20 GELINCIK BÖREGI




MALZEMELER:

4 demet gelincik otu (1kg)
1 kg yufka
2 iri kuru sogan
2 tatli kasigi seker
1 su bardagi su
1 su bardagi siviyag
4-5 corba kasigi yogurt
1 tatli kasigi tuz



HAZIRLANISI:

Gelincik otunun kökleri kesildikten sonra yikanip ince ince kiyilcak. Sogani da kiydiktan sonra büyük bir tencerede az yagin icinde kavrulup gelinciklerle tuz icine ilave edilcek. Gelincik otu ile sogan yaklasik 5 dk. haslancak.
Bu arada 1 su bardagi su ile 1 su bardagi yagi ve yogurtu iyice cirpin. Yaglanmis tepsiye bir yufka dizin üstüne bu karisimdan sürün sonra gelincik otundan biraz koyun. Tekrar yufka koyun, yagli karisimdan sürün ve gelincik otundan koyun. Yufkalar bitene kadar bu sekilde devam edin. Son yufkanin üstüne kalan karisimi dökün ve 160°C ayarli firinda üstü kizarana kadar pisirin.


Gelincik otu alirken kücük yapraklilar tercih edilmeli cünkü kart büyük yapraklar iclerinde tomurcuklar iceriyor bunlar da aci oluyor. Eger kücük yaprak yoksa tomurcuklar cikartilmali öyle pisirilmeli. Ben gelincik böregini ilk kez komsumda yemistim ve cok begenmistim hemen tarifi ögrendim yaptim ve ekledim. Gelincikle ispanagi veya ebegümeci otu ile de karistiriyorlarmis cok güzel oluyormus. Insallah sizde begenirsiniz.

Afiyet olsun!!

8 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

selam annenim boregine benzemis ellerin dert gormesin ve etkenligime konuk oldugun icin tesekur ediyorum..

Tijen hat gesagt…

Sevgili Yaren,
Ellerine sağlık. O güzelim gelincik yaprakları, dalları her şeye yakışır!
Tijen

sevdamavisi hat gesagt…

Selam,
Gelincik otunun tadını bilmiyorum ama çok lezzetli gibi görünüyor burdan. Börek de çok güzel görünüyor ellerine sğlık.

Tuba hat gesagt…

Yaren merhaba,
Blogun hayirli olsun. Aramiza hos geldin. Gelincik boregi oldukca ilgimi cekti. Bulabilirsem, ben de yapmak istiyorum. Sevgilerle,

Anonym hat gesagt…

merhaba, bu bildiğimiz gelinciğin dallarındanmı? yoksa tamamen uyduruyormuyum :)

Çok güzel görünüyor. Bir de tanısam, toplayabilsem benden süpperi olmayacak..

Ellerinize sağlık

emine hat gesagt…

Hepinize tesekkür ediyorum:) Sitemi de sonunda ziyaret eden oldu :))ama ismim emine, kizimin ismi yaren- herhalde yanlislik oldu:)gerci fark etmiyor. Gelincik otu bildigimiz dallari oluyor ama cicek acmamis sekilde daha tomurcuklari olusmamisken. Gercekten lezzetli birsey:)

yemek hat gesagt…

Yaren hanım, bu benim sitenizi ilk ziyaretim. Böreğiniz çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

hayat hat gesagt…

Merhaba Yaren,gelincik böreğin çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Bende içine ısırgan ve ıspanak kariştırıp yaparım.Ama otlar her şekliyle güzel ve sağlıklı.