7. September 2007

HINDISTANCEVIZLI ÜCGENLER



Malzemeler:

hamuru icin:

1 1/2 su bardagi un
1 silme cay kasigi kabartmatozu
3 corba kasigi seker
1 paket vanilya
1 yumurta
65g soguk margarin
3 corba kasigi kayisi receli

üstü icin:

100g margarin
2/3 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 corba kasigi su
200g hindistancevizi rendesi

Hazirlanisi:

Un ile kabartmatozunu karistirip düz bir zemine eleyin. Ortasini acip sekeri, vanilyayi, yumurtayi ve kücük parcalara kesilmis margarini ekleyip hamuru iyice yogurun. Hamurunuz eger yapisiyorsa bir müddet soguk bir yere koyun.
32x24 dikdörtgen yaglanmis bir tepsiye göre acin. Üstüne receli sürün.

100g margarini sekeri, vanilyayi ve 2 corba kasigi suyu kisik ateste isitin ve eritin. Hindistancevizini ekleyip biraz sogumaya birakin. Hamurun üstüne yayin ve 175-200°C ayarli firinda 20-30dk. pisirin.

Pistikten sonra sogumaya birakin. Önce 4x4 dörtgen seklinde, sonra bunlari ortadan 3-gen olcak seklinde kesin.

Uclarini benmari usulü eritilmis bitter cikolata ile süsleyebilirsiniz.

Keine Kommentare: