19. September 2007

IRMIK HELVASI



Malzemeler: (5 kisilik)

1 su bardagi irmik
2/3 su bardagi tozseker

Surubu icin:

2/3 su bardagi tozseker
2,5 su bardagi süt
150g tereyagi ya da margarin

Hazirlanisi:

Surubu hazirlamak icin bir tencerede tozseker ve sütü sürekli karistirarak bir tasim kaynatin. Tencereyi atesten alip surubu bir kenarda saklayin.
Tereyagi ya da margarini bir tencerede eritin. Yag kizinca irmigi katip atesi iyice kisin ve irmiklerin rengi degisene kadar kavurun. Surubu tekrar bir tasim kaynatin. Kaynar olarak halvaya katip, bir kere karistirin. Tencerenin kapagini kapatin. Cok agir ateste irmik surubu cekinceye kadar, yaklasik 15 dakika pisirin. Bu sürenin sonunda irmik surubu tamamen cekince üzerine kalan 2/3 sekeri serpistirip bir kere daha karistirin. Atesi kapatip helvayi demlendirin.

Keine Kommentare: