8. Oktober 2007

MANCI



Malzemeler:

1 kg patlican
1 kg domates
1/2 kg sivribiber
1 büyük bas kuru sogan
siviyag
tuz

üzeri icin sarimsakli yogurt

HAZIRLANISI:

Patlicanlari serit serit soyduktan sonra küp düp dograyip tuzlu suda 1/2 saat kadar bekletin. Bu arada domatesleri rendeleyin, sivribiberleri de 2-3cm kalinliginda dograyin ve sogani da ince ince kiyin.
Kapakli bir tavada kizmis siviyagin icinde sivribiberleri, sogani ve patlicanlari cevire cevire kavurun. Kavurulduktan sonra rendelenmis domatesleri ve tuzu ilave edip kapagini kapatin ve 30dk.`ya kadar kisik ateste pisirin.

Sarimsakli yogurt ile servis edin.

Afiyet olsun...

Manciyi duymusmuydunuz bilmiyorum ama ben Manciyi Bandirmada ögrendim ve ailece cok seviyoruz. Artik devamli yapiyorum. Bence pistikten sonra üzerine biraz da saf zeytinyagi ilave ederseniz daha lezziz oluyor. Afiyet olsun:)

Seite auf Deutsch unter http://emiskitchen.blogspot.com/2008/01/manci-trkisch.html

Keine Kommentare: