7. September 2007

ISPANAKLI PATATES GRATIN



Malzemeler:

1/2 kg ispanak
1kg patates
1 su bardagi süt
1 sebze bulyon
100g kasar peynir
1 dis sarimsak
tuz, karabiber
muskat

Hazirlanisi:

Ispanaklari yikayip ince ince dograyin. Tuzla biraz ovun ve karabiber ve muskatla tatlandirin.
Patatesleri soyun ve 1/2 cm kalinliginda yuvarlak olarak kesin. Patatesleri baliksirti seklinde yaglanmis firin kalibina dizin, aralarina da ispanaklari ve ezilmis sarimsagi koyun.
1 su bardagi sicak suyun icinde sebzebulyonu eritin ve sütle karistirin. Karisima karabiberle muskat ekin ve patatesle ispanagin üstüne dökün. Alüminyum folyo ile kapatip firina verin.
Pisme süresi yaklasik 50dk. 180°C ayarli firinda. Pismesine yakin rendelenmis kasari serpin üstüne ve alüminyumsuz üstü kizarana kadar pisirmeye devam edin.

Bu yemegi devamli yapiyorum. Cok basit ve cok lezzetli. Gratin türü seyleri cok seviyorum. Tariflerim genel olarak az yagli. Sarimsagi da sik kullanirim bence yemeklere lezzet katiyor. Zeytinyagli ispanak icin cok güzel bir alternatif. Afiyet olsun.

Keine Kommentare: