2. Januar 2008

YE:30 DONAUWELLEN (TUNA DALGALARI) Alman pastasi



MALZEMELER: (20 parca icin)

Hamuru icin:

1 kavanoz visne kompostosu (suyu süzdürülmüs olarak yaklasik 350g ediyor)
250 g yumusak margarin veya tereyag
1 1/2 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
5 yumurta
3 tepeleme su bardagi un
3 silme tatli kasigi kabartma tozu
1 tepeleme corba kasigi kakao (20g)
1 corba kasigi süt

kremasi icin:

1 paket vanilyali pudding
3/4 su bardagi seker
2 su bardagi süt
250g yumusamis tereyag

glazürü icin:

200g bitter cikolata
2 corba kasigi siviyag

HAZIRLANISI:

Visneleri süzmeye birakin. Hamuru icin yumusamis margarini veya tereyagini sekerle, vanilya sekeri ile ve tuzla karistirin. Yumurtalari tek tek ilave edip her yumurtayi 1/2dk. kadar cirpin.
Unu kabartma tozu ile karistirip eleyin. Bunu yumurtali karisima iki kerede ilave edip cirpin. Yaglanmis firin tepsisine hamurun 2/3 yayin. Kalan hamurun icine kakaoyu ve sütü katip önceki hamurun üstüne yayin.
Iyice süzülmüs visneleri hamurun üstüne arayla dizin.
Tepsiyi turbo firinda 160°C`de 40 dk. pisirin. Normal firinlarda önceden isitilmis 180°C oluyor.

Hamurunuz pistikten sonra sogumaya birakin.
Kremasi icin puddingi 100g sekerle ve sütle pakette yazan tarife göre hazirlayin. Puddingi sogumaya birakin ve ara sira karistirin. Dikkat etmeniz gerekiyor burda cünkü sogutmayin sadece sogumaya birakin.
Yumusamis tereyagini sogutulmus puddinge azar azar ilave edin. Pudding ile tereyag oda isisinda olmasi gerediyor yoksa yag ile pudding tam olarak karismiyor.
Hazirladiginiz bu karisimi sogumus olan kekin üstüne yayin ve 1 saat sogutun.

Glazürü icin bitter cikolatayi benmari usülü siviyag ile eritin puddingli katin üzerine döseyin. Catalla dalga seklinde kivrimlar yapin ve en az 3 saat sogutun.

Bu pasta almanyada cok meshur ve orda heryerde yiyebileceginiz bir tatlidir. Bu tarif orijinaldir. Orda nasil yapiliyorsa bende o sekilde yaptim. Biraz zaman isteyen bir pasta ama deneyin herkes sizden tarifi isteyecektir...

"DÜNYA MUTFAKLARI"´dan farkli lezzetler www.tubaninpenceresinden.blogspot.com `da bulabilirsiniz...

Kommentare:

nino hat gesagt…

nefisssssssssssss

Lezzet Gemisi hat gesagt…

Çok şık olmuş. Tadının da muhteşem olduğuna eminim. Ellerinize sağlık.

Tuba hat gesagt…

Nefis bir tarif ve super bir resim Yaren'cigim. Tesekkur ederim katildigin icin, sevgilerle,

aslı kaya hat gesagt…

mmm ben böyle kremalı tatlıları çok severim görüntüsü de çok cezbedici hemen tatlı tatlı bişiler yemem lazım yoksa ekrana yapışıcam.Ellerine sağlık çok nefis görünüyor.

ab-ı hayat hat gesagt…

Ellerinize sağlık,nefis görünüyor.Etkinlikte görüp geldim.



sevgiler...

Anonym hat gesagt…

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor

Feyza Fidan hat gesagt…

Nasıl bir tatlı bu böyle, bayıldım bir tatlı delisi olarak..
Ellerine sağlık,
Sevgiler

karadut-ece hat gesagt…

İlk fırsatta deneyeceğim, vişne ve çikolata ikilisine bayılırım , harika gözüküyor.

Tombuk hat gesagt…

Yarenciğim,
Hakikaten blogunun ismine yaraşır bir tatlı yapmışsın, müthiş bir şey bu yahu!
Sevgilerimle :)

sevdamavisi hat gesagt…

Çok güzel bir etkinlik oldu farklı ve güzel tariflere kavuştuk. bu pasta da onlardan biri. görüntü çok hoş, ellerine sağlık. sevgiler..

melisa hat gesagt…

elinize sağlık çok güzel bi görüntü

selvalı günler isimli bir etkinlik var herhafta değişik konularla devam ediyoruz
geçen hafta un kurabiyeleriydi bu hafta irmik helvaları bekliyorum katılımlarınızı
sevgilerimle

pinar hat gesagt…

sevgili tuba ellerine sağlık paylaştığın için de teşekkürler.sormak istediklerim var.birincisi fırın tepsisi demişssin bildiğimiz büyük fırın tepsilerindenmi bahsediyorsun ?altına yağlı kağıt seriliyormu?
ikincisi pudinge şeker ilave edin demişssin birde üzerinde çikolata var o da çok tatlı.tadı çokmu şekerli oluyor bu tarifin?haftasonu browni cheesecake yaptım hiç denemediğim bir tarifti .yapmaz olaydım .içimiz bayıldı nasıl tatlı anlatamam.sana da o yüzden sordum bunları.cevaplarsan çok sevinirim
sevgilerimle

pinar hat gesagt…

sanırım isminizi yalniş yazdım.öok özür dilerim :)

emine hat gesagt…

Merhaba arkadaslar:)öncellikle hepinize tek tek yorumlariniz icin tesekkür etmek istiyorum. Bunun icin gec kaldigim icin de kusura bakmayin:(
Ninocugum bana hep yazdigin icin cok seviniyorum, sagol:))
Pinarcigim, sorularina gelince de bu pasta bildigimiz büyük firin tepsisine yapiliyor. Yani bayagi cok parca cikiyor. Tepsi önceden yaglaniyor. Tarifte böyle yaziyor yagli kagit o yüzden kullanmadim. Sekerli puding az oldugu icin üstünde cikolatayla beraber kesinlikle baymiyor. Yani icin rahat olsun cok tatli birsey degil:)
sevgilerimle...